Cari Blog Ini

Sabtu, 9 Julai 2011

NOsTaLGia JPAM Melaka Kebangsaan 2011~
satu kenangan yang terpatri di sudut sanubari tak mungkin dapat kita lupakan.. jalinan yang terbina dikala kita bersama di pusat latihan selama 2 minggu dan perkhemahan selama seminggu menjadikan kita sudah seperti adik beradik yang sangat akrab..

latihan dan perkhemahan jpam kebangsaan 2011 selama 3 minggu memang mencetuskan satu nostalgia yang tak mungkin kita semua dapat melupakan selama-lamanya . Dalam pada kita semua bertungkus lumus selama dua minggu,bermandi peluh, menjemur diri di tengah panas,mencalarkan lengan dan siku, kita lalui segala liku itu dengan tabah dan betah.. .

segala kenangan yang terbina di pusat latihan beronakan suka dan duka.. segala yang dilakukan memang sukar luput di benak memori kerana semuanya kita lakukan pasti bersama-sama, walau hendak kemana pasti dalam tiga barisan yang menggamit erti perpaduan dan ukhwah yang erat...

minggu pertama mungkin kita masih tidak serasi antara satu dengan yang lain menyebabkan seringkali berlaku ketidaksefahaman antara kita dalam pelbagai perkara, Keserasian itu terbina tatkala kita berada dalam tiga barisan yang berpandukan satu arahan dan satu ketua..di situlah terbinanya kesefahaman iaitu tidak kiralah kita dari sekolah mana namun masih teliti mendengar arahan yang sama..


Keakraban seperti hubungan adik beradik mula terbina di minggu kedua. di minggu ini lah tersemai erti keserasian antara kita dimana segala yang dilakukan bertambah baik,bertambah cantik.. mungkin di minggu ini juga berlaku sesuatu yang tidak diingini iaitu satu pertelingkahan yang tidak di sengajakan..mungkin atas dasar iri hari atau salah faham.. perkara itu lumrah dalam kehidupan anak adam.. pertelingkahan yang berlaku pada minggu tersebut menjadikan kita semua mengenali lebih rapat lagi malah ianya menjadi salah satu komponen yang menjana kasih sayang antara kita... memang tidak dinafikan dalam sesuatu hubungan persahabatan,untuk menambah keikhlasan di dalam nya haruslah ditambah dengan rona-rona pertelingkahan dimana dalam pertelingkahan ini lah selalunya kita dapat memahami dengan lebih akrab bagi membolehkan kita menjaga hati sahabat itu.. ..indahnya minggu ini.. =)masuk minggu ke tiga, perjalanan untuk ke pahang bermula dengan penuh semangat yang menyengat memburu kejuaraan .. perjalanan kita umpama perjalanan sang pelanduk yang ingin membawa balik daging sang serigala... dengan berkat usaha yang di semai dengan penuh gigih, kita tidak sabar-sabar untuk menuai kejayaan di pahang... di tapak perkhemahan, memang keseronakan  itu terbina memuncak.. gitar dipetik tatkala malam, bersama-sama disitir kedinginan bayu yang menyapa.. di waktu siang pula bersama-sama dijerang haba yang memenuhi astakona jengka itu,  di awan memang jarang kelihatan dilazuardi biru tua langit, hanya udara panas yang dirasai menyitir-nyitir tubuh kita bersama...segala yang dilalui di sana memang mengharukan pabila dikenang kembali.. sungai yang bararus tidak terlalu deras mengalirkan ribuan tapak-tapak kaki kita bersama... =)
walaupun aku kelihatan diam berbahasa bisu,namun satu persatu tingkah laku sahabat-sahabatku ku perhati dan ku tafsirkan diminda.tahniah dan syabas diatas kejayaan yang kita kecapi bersama~!.berharap sangat kita dapat berjumpa lagi... ..perjalanan masih jauh, perjuangan masih banyak, hidup mesti diteruskan~~.. TERIMA KASIH SEMUA  ~=D

~JibrieL~

Tiada ulasan:

Catat Ulasan